четвер, 12 лютого 2015 р.

До уваги восьмикласників!


105 коментарів:

  1. Відповіді
    1. Правила! Одне питання для одного учня, відповідь розгорнута (більше 7 речень). Для 8А питання задаю я. Для 8 Б - Павленко Даша, для 8 В - Луценко Аня. опитування триває до середи 18 лютого включно (після 18 години відповіді не приймаються). Оцінки у четвер 19 лютого на уроці.

      Видалити
    2. Лариса Кімівна, я не знайшов свого питання. P.S Ян

      Видалити
  2. Питання №1 – Якій дівчині Данте присвятив багато віршів?

    ВідповістиВидалити
  3. Відповіді
    1. Про реальне життя Беатріче залишилося небагато документальної інформації, через що вчені досі сперечаються з приводу ототожнення Беатріче з творів Данте з реальною особою. Традиційна версія, автором якої є Бокаччо, стверджує, що дамою, яку кохав Данте, була Беатріче. Беатріче народилася у 1265 чи 1266 році. Її дату народження можна лише вирахувати, ґрунтуючись на словах Данте. Відомо, що до 1287 року включно вона вийшла заміж за банкіра на ім'я Сімоне деї Барді. Беатріче померла у 1290 році, причиною її настільки ранньої смерті вважають пологи.

      Видалити
  4. Питання №2 – Що символізує кожна з частин поеми «Божественна комедія»?

    ВідповістиВидалити
  5. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  6. Питання №1- Цікаві відомості з біографії Данте.

    ВідповістиВидалити
  7. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  8. Нагадую правило: одне питання для одного учня, питання потребує розгорнутої відповіді (більше 7 речень)

    ВідповістиВидалити
  9. Лук'яненко! Зупинись!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Павленко задає питання для 8Б!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  10. Питання для Стасенко Аліни, 8А
    Яке значення має "Божественна комедія" для епохи Середньовіччя?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Автором "Божественної комедії" є Данте Аліг'єрі. Свій твір він написав під час вигнання. Під час Середньовіччя у Європі величезну роль грала католицька церква і віра в Бога. Однак у Відродженні людина стає центром Всесвіту. Данте народився період пізнього Середньовіччя,в цей час ренесанські мотиви почали набувати популярності. Як я знаю свій твір Данте Аліг'эрі назвав тільки "Комедія", а Джованні Боккаччо прочитавши її, назвав "Божественна комедія". Його дуже вразив цей твір. Середньовічнй за сюжетом і манерою викладу цей твір несе в собі виразні риси поезії Віідродження. . "Возлюбіть світло знання!"- саме так звучить заклик Середньовіччю. Цей заклик і є одним з основних мотивів "Божественної комедії. Процес неповторності людини і її індивідуальності, відтворює саме геніальна поема Данте Алігр'єрі , яка є синтезом Середньовічної культури і початком культури Відродження.

      P.S. Стасенко Аліни

      Видалити
    2. Темі відповідає лише останнє речення. 6 балів.

      Видалити
  11. Питання для Малої Каріни, 8А
    Чому у супутники мандрів Данте обрав Вергілія?

    ВідповістиВидалити
  12. Питання для Галкіна Данила, 8А
    Поясніть, як розумієте вислів на воротах Пекла?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Автор видалив цей коментар.

      Видалити
    2. Уважно прочитай матеріал підручника про "Божественну комедію" Данте. Вдумайся в зміст питання. Ця відповідь на 3 бали, але час ще є.

      Видалити
    3. Автор видалив цей коментар.

      Видалити
    4. В пекло можна потрапити через великі ворота.Можливо під брамою Пекла мається на увазі життєвий шлях. У сукупності: дух, мислення, бажання, почуття та емоції гріховної "маси" давлеющей над свідомістю.

      У Данте на воротах пекла вигравірувано знаменитий вислів: "Оставь надежду всяк сюда входящий".
      Проте насправді ця рядок всього лише завершує довгу вислів, в якому, зокрема, йдеться, що це царство було створено "найвищою Мудрістю та початкової Любов'ю".
      У Мільтона "Втрачений рай" пекло замкнений дев'ятьма воротами: трьома з латуні, трьома з заліза, і з трьома незламного металу, а охороняють їх Гріх, Смерть, і вічно гавкаючі гончі пекла.

      Видалити
    5. Даний матеріал не відповідає питанню. 5 балів.

      Видалити
  13. Питання для Осецького Ілля, 8А
    Охарактеризуйте образ Беатріче у поемі.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Беатріче — це жінка-мрія, символ високого і чистого кохання. Центральний образ у творчості великого італійського поета Данте Аліг'єрі. Образ Беатріче символізує красу у двох її аспектах — тілесному та духовному. З одного боку, це земна жінка а з іншого це богиня. У переносному значенні Беатріче – предмет чистого й вірного кохання. Вона закохала в себе Данте. Після її смерті Данте створив умовно-ідеальний образ. Свій перший сонет він присвятив Беатріче "Любов на престолі".

      Видалити
    2. Відповідь зараховується, 9 балів, тому що є граматичні помилки.

      Видалити
  14. Питання для Портної Тетяни, 8А
    Як пов'язана "Божественна комедія" з Джованні Боккаччо?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Данте назвав свій твір к о м е д і є ю згідно з нормами середньовічної поетики:твір зі страхитливим початком і щасливим кінцем,написаний народною мовою."Божественною комедією" поему назвав Джованні Боккаччо,автор "Декамерона",і перший біограф Данте.У своїй книзі "Життя Данте" Боккаччо висловив своє захоплення художньою досконалістю форми й багатством змісту твору (божественністю).Вперше під назвою " Божественна комедія" поема вийшла у світ в 1555 році у Венеції.

      Видалити
    2. Створи власний аккаунт. 9 балів

      Видалити
  15. Питання для Назаренка Тараса, 8А
    Чому Данте назвав свій твір комедією?

    ВідповістиВидалити
  16. Питання для Клочко Ільяза, 8А
    Про які дві людські природи розповідає Данте у "Божественній комедії"?

    ВідповістиВидалити
  17. Питання для Валуєва Родіона, 8А
    Якого відомого нам поета зустрічає Данте у 8 колі пекла? Чому він там?

    ВідповістиВидалити
  18. Питання для Путенко Марії 8В – Що символізує кожна з частин поеми «Божественна комедія»?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Автор видалив цей коментар.

      Видалити
    2. Перша частина - пекло - справжнє жорстоке покарання для всіх грішників. Символ справедливості і гріховності всього людства. У цій частині, можна сказати, Данте показує нам, що "погано" , а що "добре".
      Друга частина - чистилище - шлях до Бога і гармонії з ним, усвідомлення людиною її помилок ,і відповідно прагнення змінитися в кращу сторону. Автор закликає нас до того, що навіть в самій скрутній ситуації ми не повинні погоджуватися з тим, що все скінченно. Ми повинні усвідомити і виправити всі помилки.
      Остання третя частина - рай - нагорода у вигляді небесного спокою, сповідь перед Богом і вершина шляху "чистої" людської душі.

      Видалити
    3. У Марії граматичні помилки. 9 балів.

      Видалити
  19. Питання для Павленко Дар`ї 8В – Яку роль відіграла Джема у житті Данте?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Джема- це дружина Данте. На мою думку Джема внесла і свій внесок саме у творчіять Данте. Адже коли він був вигнанцем, Джема з дітьми залишилася у місті. Він за ними сумував і постійнно писав про них.

      Видалити
  20. Питання для Дворецького Богдана 8В- Якими для Данте видались роки вигнання?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. У вигнанні поет повною мірою пізнає, яким "гірким буває чужий хліб ". Йому доводиться жити в меценатів , однодумців, розбирати їхні бібліотеки, служити секретарем. У його творчості періоду вигнання з'являються нові риси, зокрема пристрасний дидактизм. Данте виступає як філософ і мислитель, керований бажанням вчити людей, відкривати їм світ істини, сприяти своїми творами моральному поліпшенню світу. Поезія його наповнюється моральними сентенціями, казковими знаннями, прийомами красномовства. У цілому ж превалюють публіцистичні мотиви і жанри. P.S. Дворецький Богдан

      Видалити
  21. Питання для Степаненко Наталії 8В - Що вам відомо про Раду Ста?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Автор видалив цей коментар.

      Видалити
    2. Рада Ста - впливовий фінансовий орган у Флорентійській республіці, до складу якого входив Данте. Не зважаючи на те, що він брав участь у цьому політичному угрупуванні, поет продовжував боротися із правителями, які намагалися позбавити Флоренцію незалежності, і відстоювати інтереси рідного міста перед особою Папи Римського. Є чутки, що іноді письменника посилали з дипломатичною місією від Ради Ста.

      Видалити
    3. Відповідь приймається. 10 балів

      Видалити
  22. Питання для Васильєвої Катерини 8В – Як ви розумієте поняття «Новий солодкий стиль»?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Новий солодкий стиль - школа, що пропагувала шляхетне, витончене ставлення до жінки. Жінка - втілення святого образу, що ніколи не заведе в оману. Представники слабкоі статі - янголи, що просто втратили своі крила на земній поверхні. Ще одною провідною темою для занять було кохання. Дар, що дан не кожному - відчувати це. Але не просто відчувати, а з головою зануритися у справжнє почуття, що лине від чистого серця. Всі твори, написані Данте - заради кохання. Беатріче залишилася його музою на все життя.

      Видалити
    2. Відповідь приймається. 10 балів

      Видалити
    3. У Каті граматичні помилки, тому оцінка 9.

      Видалити
  23. Питання для Тарабана Микити 8В – Чим для Данте обернулася пристрасть до філософії?

    ВідповістиВидалити
  24. Питання для Гури Сергія 8В – Яким чином білі гвельфи пов’язані з поетом?

    ВідповістиВидалити
  25. Питання для Бардачової Діани- Цікаві відомості з біографії Данте?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Творчість Данте Аліг’єрі (1265-1321) справедливо називають синтезом середньовічної культури. Водночас з ім’ям Данте пов’язаний початок нової культури, нового типу мислення. Яскраву характеристику Данте як велетневі.Флоренція на той час була найбагатшим і найрозвиненішим містом Італії. Саме тут відбувалися найгостріші сутички між силами феодального суспільства і молодою буржуазією, точилася запекла боротьба між гвельфами і гібелінами; місто потрясали народні бунти. Вир цієї боротьби з молодих років захопив Данте і вплинув на формування його активної та діяльної натури. Поет виявив себе як людина цільного характеру, сильних пристрастей,різнобічних знань. Данте присудили до спалення, будинок його зруйнували. Рятуючись від жорстокого вироку, у 1302 р. він покинув Флоренцію і вже ніколи не зміг повернутися в рідне місто. За цих обставин у Данте остаточно визріла ідея єдиної Італії під владою монарха, за яку він боровся до кінця життя.

      Видалити
    2. Відповідь фрагментарна, 8 балів

      Видалити
  26. Питання для Мацюк Аліни- Кого і чому Данте назива учителем і батьком?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Данте з молодих років брав участь у політичній боротьбі на боці гвельфів, що вплинуло на формування його активної та діяльної натури. В той же час, навчаючись юриспруденції в Болонському університеті, Данте захоплюється поезією. Особливий вплив на нього здійснює школа «солодкого нового стилю», засновником якої був викладач літератури Болонського університету Гвідо Гвініцеллі. Саме його Данте називав своїм учителем і батьком. Гвідо Гвінніцеллі намагався з'ясувати питання: що таке людина стосовно Бога. І знайшов відповідь, яка примиряла небо й землю: кохання до жінки - це висока благодать, як і любов до Бога.За його переконаннями, жінка - ідеал-ангел,а не диявольська спокуса, як стверджували деякі середньовічні авторитети. Між Данте і Гвінніцеллі зав'язалася тісна дружба, і так Данте увійшов в коло послідовників Гвінніцеллі.

      Видалити
  27. Питання для Губіної Юлі- Що таке "Новій солодкий стиль"?

    ВідповістиВидалити
  28. Питання для Гризун Анни- Які риси поєднувала у собі лірика "солодкого стилю"?

    ВідповістиВидалити
  29. Питання для Чорної Аліни- Чому Данте засудили до спалення?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. . В умовах загострення суспільної боротьби, розгортання народних рухів гвельфи розкололись на дві ворожі групи – «білих і чорних». Данте став на бік «білих», які відстоювали незалежність комуни від папської курії. У 1301 р. папа Боніфацій VIII послав на допомогу «чорним» у Флоренцію принца Карла Валуа. Підтримані папською владою та чужоземною інтервенцією, «чорні» розгромили «білих» і нещадно з ними розправилися. Данте присудили до спалення, будинок його зруйнували. Рятуючись від жорстокого вироку, у 1302 р. він покинув Флоренцію і вже ніколи не зміг повернутися в рідне місто. За цих обставин у Данте остаточно визріла ідея єдиної Італії під владою монарха, за яку він боровся до кінця життя. P/S-Чорна

      Видалити
  30. Питання для Кузьміної Ангеліни- Які елементи "солодкого стилю" мають твори збірки "Нове життя"?

    ВідповістиВидалити
  31. Питання для Адамчука Микити- Чому "Божественну комедію" називають шедевром світової літератури?

    ВідповістиВидалити
  32. Питання для Сягайло Дарини - Що таке терцина? Наведіть приклади.

    ВідповістиВидалити
  33. Питання для Гостевої Поліни- Яким уявляє світ Данте у "Божественій комедії"?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. У своєму творі Данте ніби побачив той самий потойбічний світ ,але суть поеми не тільки в тому,щоб зобразити його і розказати про життя після смерті Звичайно,головною темою і основою є подорож душі в незвіданому світі після смерті.Але,якщо подивитися з іншої точки зору,то кожна ,здавалося б незначна,дрібниця несе свій сенс і будує цілісну картину. За традиційними уявленнями, пекло – це місце, в якому знаходяться грішники. Страждання через скоєні гріхи в чистилищі призначені для тих, хто має можливість очиститися. Рай - нагорода для тих, хто живе праведним життям. Тож,мова йде про моральну оцінку вчинків: місце,куди має потрапити людина після смерті,визначається її наземним життям.
      Саме у частині, яка зображує рай, розкривається головна таємниця життя, яка полягає в любові. Любов як рушійна сила, сила, якою рухають небесні світила. Данте наштовхує нас на думку, що Бог є любов.

      P.S. Гостєва Поліна

      Видалити
  34. Питання для Бухвака Андріяна- "Чому "Пекло" перша сфера?

    ВідповістиВидалити
  35. Питання для Луценко анни- Що уособлюють собою три тварини, які зустрілися на шляху Данте у лісі?

    ВідповістиВидалити
  36. Питання для Ставицької Вероніки -Кого і чому відправляв Данте до пекла?

    ВідповістиВидалити
  37. Питання для Кривеги Анни - Що уособлюють самі герої: Данте, Вергілій, Беатріче?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Головним чином Вергілій уособлює собою у Данте розум, вищу здатність розуміння, якою людина може досягти без божественного одкровення. А так як автор «Енеїди» не тільки національний поет Риму, національний історик давньої Італії, але і співак римської історії, співак, найбільш прославив римську державу, то він зображує собою в «Божественної комедії» символ ідеї гібелінів - ідеї універсальної римської монархії, і пророкує Італії політичного месію, який прожене назад у Пекло вовчицю, тобто причину всякої несправедливості на землі. Повір'я про прийдешнє избавителе і визволителя було тоді народним повір'ям, як, наприклад, «Сказання про повертається імператора». Загальний психічний мотив той, що ніщо велике, знаменна, раз з'явилося в житті, не зникає безслідно, але тільки на час приховує свої сили, щоб виявити їх знову в хвилини крайньої небезпеки. Зображуючи в «Божественній комедії» долі людства, Данте дає нам одночасно і історію особистої, внутрішньої свого життя - величаве, приголомшливе додаток тієї автобіографії, початок якої ми бачили у «Vita nuova». Він - герой поеми; він сам падає, впадає у відчай, бореться і воскресає. В «Божественній комедії» поєднані найрізноманітніші мотиви: моральне вдосконалення людини взагалі, італійського народу в дану епоху і особисто Данте, а також реформа політична і, нарешті, апофеоз Беатріче, як жінки і як уособлення релігії.

      Видалити
  38. Питання для Гаврілюк Катерини - Що таке поема? Наведіть приклади.

    ВідповістиВидалити
  39. Питання для Чудіної Злати- Чому Єлена, Ахілл, Трістан та Паріс були в пеклі?

    ВідповістиВидалити
  40. Питання для Нестеренко Аліси - Кому присвятив Данте збірку "Нове життя"? Чи існувала ця жінка насправді?

    ВідповістиВидалити
  41. Питання для Мокієнко Даши- Хто направив Вергілія у супровід Данте і чому?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Хто направив Вергілія у супровід Данте і чому?
      У "Божественній комедіїї" Данте яскраво відбився культ Вергілія, ставлення до його творів, як до творів літературного зразка і джерела мудрості, успадковані від античності до середніх віків. Данте змальовує Вергілія символом людської мудрості і тому обрав його своїм провідником у пеклі й чистилищі, а в описі потойбічного світу чимало подробиць запозичив з римської поеми. Для Данте Вергілій - «гордість і світило інших поетів», «вождь милий», «учитель ласкавий». Дантів шанобливий вигук: «Прославте всі поезії світило» був виявом подиву не його одного, а й усього середньовіччя. У "Божественній комедії" Вергілія зображено провідним втіленням розуму.

      Видалити
  42. Питання для Рубель Аліни - За що був покараний і опинився в пеклі граф Уголіно?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Граф Уголіно, разом з Андреотто Сарачині, був одним з командуючих флотом Альберто Морозині, подести Пізи, під час битви пізанців з генуєзцями при Мелорії , після поразки, де 7 пизанських кораблів було потоплено та 28 захопленно , зумів втекти з поля бою разом з декількома кораблями. Його вчинок був оцінений як зрада . а для Данте це головний гріх.

      P.S. Рубель Аліна

      Видалити
  43. Питання для Ляшенко Оксани- Чому Данте називає свій твір комедією?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Сам
      Данте назвав свій твір"Комедією". В середні віки це
      була поширена назва для творів, написаних не вченою
      латиною, а народною мовою, які починалися сумно, а
      закінчувалися щасливо.

      P.S. Ляшенко Оксана

      Видалити
  44. Питання для Максима -Чому "Божественну комедію" вважають провіснецею доби Відродження?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. важливо не час, а об'ємність його вираження. Елліс вважав «Божественну комедію» - «самої середньовічної з середньовічних книг», оцінював Відродження як «смертельний удар на початку XIV століття» по релігійній культурі і відносив Данте, як християнського поета, тільки до Середньовіччя. «Божественна Комедія» - видатне художній твір, в епоху Середньовіччя стало передвісником Відродження, праця, яка стоїть у ряду найбільших досягнень людської думки, і який сам Данте Аліг'єрі назвав просто "Комедией", а нащадки - "Божественної"

      Видалити
    2. P.S. Максим Бобрицький

      Видалити
    3. Даний матеріал не відповідає на питання. 6 балів

      Видалити
  45. Питання для Васильєва Данила 8В – Чому Флоренція не визнавала Данте?

    ВідповістиВидалити
  46. Питання для Гордіна Михайла 8В – Кого і чому Данте називав учителем і батьком?

    ВідповістиВидалити
  47. Питання для Кременчуцького Олександра 8В – Чому на вашу думку Данте назвав свою поему «Новим світилом»?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Автор видалив цей коментар.

      Видалити
    2. У 1292 році Данте створює свою поетичну збірку «Нове життя», написану в дусі школи «солодкого нового стилю». Це - історія юнацького кохання, пристрасного і цнотливого, щасливого і трагічного водночас. Фабула книги є досить прозорою. Дев'ятирічним хлопчиком Данте вперше побачив майже роком молодшу від нього Беатріче, витончена краса якої вразила чутливе серце майбутнього поета. Це для нього було щось нове. Тому він назвав поєму " Новим світилом"
      P.S. Фабула — хронологічне послідовне зображення подій і пригод у художньому творі;

      Видалити
  48. Питання для Манько Артема 8В - Що вирішила влада Флоренції після смерті Данте ?

    ВідповістиВидалити
  49. Питання для Тимофія 8В – Яка на вашу думку головна проблема «Божественної комедії»?

    ВідповістиВидалити
  50. Питання для Мокієнко Олександра 8В – Яка символіка зустрічається у поезії Данте?

    ВідповістиВидалити
  51. Питання для Нестеренко Олександра 8В – До якого угрупування належав поет?

    ВідповістиВидалити
  52. Питання для Пімкіна Антона 8В – Що описує Данте у «Божественній комедії»?

    ВідповістиВидалити
  53. Питання для Фірсової Валерії 8В – Яким чином можна пов` язати вислів Софокла «Від кохання народжується кохання» з Данте?

    ВідповістиВидалити
  54. Harrah's Casino, Las Vegas, NV - MapYRO
    A map showing Harrah's 순천 출장안마 Casino, Las 김천 출장샵 Vegas, 광명 출장마사지 NV, United States. Address and Contact 포항 출장안마 Information; Map 충청북도 출장샵 Room

    ВідповістиВидалити